Vijf weken oud

Na de avonturen van gisteren hebben we vandaag een rustige dag, die gelukkig ook niet zo warm is als gisteren. Vanmorgen een lekker briesje, waardoor de pups fijn een hele tijd buiten konden spelen. Doordat de zon zo fel is, is het moeilijk om foto’s te maken. Bovendien krioelen er steeds een paar rond mijn voeten, waardoor die pups niet op de foto komen. Gelukkig komt dinsdag mijn vriendin weer om wat mooie portretten te maken.

Wat is er zoal aan nieuws? De beide reutjes blijken echte machootjes te zijn, na het plassen schoppen ze al een beetje met hun achterpootjes. Ze spelen ook meer met elkaar dan met de teefjes, maar gelukkig niet altijd.

Ze eten hun vlees nu ongemalen, maar nog wel een beetje opgewarmd met warm water.

Ze groeien goed, teefje 1 heeft de twee kilo grens al bereikt. Als iemand mij zou kunnen helpen met hoe ik dat moet doen in Exel, zou ik hun groei graag in een grafiek willen zetten.
Nissa snauwt nu geregeld tegen ze als ze steeds achter haar aanrennen omdat ze willen drinken. Teefje 2 is daarin het hardnekkigst, dat wordt een echt volhoudertje. Ze krijgen toch nog een aantal keren per dag en ook ’s nacht nog wel melk van haar, maar het wordt minder, waardoor ze ’s morgens vroeg allemaal flink hongerig zijn. Het klinkt hard, maar als ze niet zelfstandig eten kunnen ze ook niet naar hun nieuwe baasjes gaan.

Pelle en Mojo spelen soms samen in de buitenren en dat vinden de pups buitengewoon interessant. Ik blijf er wel bij want al spelend letten ze niet altijd op de pups. Nissa deed vandaag ook een kleine poging om een van de pups aan het sjorren te krijgen, iets wat ze al haar pups heeft geleerd. Die snapte er natuurlijk nog niets van, maar het zou leuk zijn als het lukt. Ik kan me nog goed herinneren dat Nissa haar drietal van vijf jaar geleden allemaal tegelijk aan het sjorren had aan een speeltje met 4 poten. Voor nu zou ik dan eigenlijk een speeltje met 6 poten moeten hebben.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties